Αφρολέξ

Αφροκοπτική από το 1965

Αφρολέξ

Αφρολέξ

Τι είναι το αφρολέξ

Το Αφρολέξ είναι ένα προϊόν το οποίο είναι για τα καλά συνδεδεμένο με την καθημερινότητα μας. Είναι ένα προϊόν το οποίο έχει πολλές διαφορετικές εφαρμογές και πολλές διαφορετικές ιδιότητες.

Στην πραγματικότητα πολλοί δεν γνωρίζουν ότι πρόκειται για αφρό πολυουρεθάνης. Το Αφρολέξ ή afrolex ή αφρώδες υλικό είναι ένα υλικό σε ευρεία κατανάλωση. Από τον καναπέ του σπιτιού μέχρι το στρώμα και την σιδερώστρα. Από τα μαξιλάρια της ξαπλώστρας στην Θάλασσα μέχρι το μαξιλάρι ύπνου. Είναι ένα υλικό απόλυτα φιλικό προς τον άνθρωπο και τηρεί όλες τις προδιαγραφές που χρειάζεται για την εκάστοτε εφαρμογή.

Η κοπή των αφρολέξ γίνεται με μηχανήματα κοπής (μεγάλες κάθετες και οριζόντιες κορδέλες) ή με παντογράφο (cnc router).

Αφρολέξ Ελληνικής παραγωγής

Η διαδικασία παραγωγής afrolex

Η διαδικασία παραγωγής αφρολέξ- afrolex μπορεί να είναι συνεχής (πάνω σε γραμμή παραγωγής) ή περιοδική (μέσα σε πλαίσια). Ο τρόπος μέσα σε πλαίσιο, ο οποίος είναι γνωστός εδώ και 70 χρόνια, περιλαμβάνει την έγχυση των συστατικών μέσα σε ένα πλαίσιο – κουτί, οι τοίχοι του οποίου ανοίγουν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάπτυξης του αφρού.

Ο τρόπος αυτός διαφέρει λόγω μέτριας ποιότητας και δεν παρέχει σταθερούς παραμέτρους. Με τη συνεχή μέθοδο τα συστατικά του αφρολέξ εκχύνονται στον ιμάντα μεταφοράς, όπου σχηματίζεται αφρός. Αυτή η μέθοδος παρέχει την ευκαιρία να κατασκευαστούν μπλοκ αφρολέξ με μέγιστο μήκος 60 μέτρα με ομοιογενή δομή και ποιότητα.